De beste sidene for kontaktannonser i Norge 2024

www.EliteSingles.no

Medlemmer 10 000
Kjønnsfordeling

47 %
53 %
 • Datingside for høyt utdannede forretningsfolk som vil finne sin match
 • Personlighetstest for mer kompatible matcher
 • Profilene er verifisert av kundeservice
 • Begrensede funksjoner uten betalt medlemskap
 • 82% av medlemmene har høyere utdannelse
 • Over 90% av medlemmene er 30+
www.academicsingles.no

Medlemmer 6 000
Kjønnsfordeling

52 %
48 %
 • Dating side for intellektuelle og akademikere
 • Vitenskapelig matche system med lange personlighetstester
 • 6 000 medlemmer fra Norge
 • Reklamefri opplevelse
 • Kun premium medlemmer kan lese og sende ubegrenset med meldinger
 • Vanskelig prosess for å avslutte premium medlemskap
www.moteplassen.com

Medlemmer 57 000
Kjønnsfordeling

38 %
62 %
 • Datingside for single på jakt etter et langsiktig relasjon
 • Matchingtest og søkefunksjoner tilgjengelig for svært kompatible partnerforslag
 • Det er gratis å se bilder av medlemmer
 • Kun VIP-medlemmer kan sende meldinger
 • Enkel registrering med e-post verifisering
 • Du kan legge igjen reaksjoner på medlemmers innlegg for å vise din interesse

Hva er kontaktannonser?

Trenden med kontaktannonser startet på 1690-tallet, da folk som søkte vennskap eller romantiske forhold ved å plassere korte anonyme meldinger i aviser og ukeblader. Denne tradisjonelle formen for kontaktannonser besto av bare noen få linjer der man kort skulle beskrive seg selv, og hva slags partner og forhold de var ute etter. Over tid ble personlige annonser også plassert i erotiske magasiner av personer som søkte erotiske- og tilfeldige sexmøter.

Hver kontaktannonse ble tildelt et unikt identifikasjonsnummer. På denne måten vil alle som er interessert i personen bak annonsen sende et brev til avisen eller magasinet med henvisning til dette nummeret.

Kvinde Tjekker hun Telefono

De klassiske kontaktannonser i aviser og ukeblader er gradvis erstattet av datingsider. De siste årene bruker flere og flere norske single kontaktannonser på nettet som deles på datingsider for å finne en livsledsager eller en sexpartner.

Dermed kan tradisjonelle kontaktannonser betraktes som forløperen til kontaktannonser på nettet, ettersom online datingtjenester skapte en raskere og mer effektiv måte å møte likesinnede på. Den største fordelen med online kontaktannonser er at de gir en mer interaktiv opplevelse til medlemmene sine; medlemmer kan legge ut en mer detaljert annonse med bildene sine mens de søker etter og kontakter andre brukere de er interesserti.

Denne raskere og mer transparente tilnærmingen har stadig økt i popularitet, og tusenvis av norske singler registrerer seg på disse datingsidene daglig på jakt etter å flørte, finne ekte kjærlighet og møte likesinnede.

Hvordan fungerer kontaktannonser?

Ved å legge ut kontaktannonser på nettet, sammenlignet med en avis eller et magasin, har du mulighet til å dele mer informasjon om deg selv og typen partner du leter. Du har også muligheten til å laste opp et profilbilde for å tiltrekke deg flere kontakter.

På kontaktannonser på nettet kan du finne single fra alle voksne aldersgrupper, etnisitet, religion, seksuell legning og bakgrunn. For å hjelpe deg med å finne den ideelle partneren for deg, ser vi nærmere på hvordan sider som tilbyr kontaktannonser fungerer, og hvordan du kommer i gang.

1. Finn den rette siden som tilbyr kontaktannonser deg

Par Having Drinks

For å finne det rette nettstedet for deg og nyte datingopplevelsen din, er det best å bestemme seg for hvilken type forhold og partner du leter etter. Hvis du for eksempel leter etter et seriøst forhold eller flørting, vil Match.com være best, eller hvis du er over 50 og foretrekker en senior dating, så er Singles50 et flott alternativ. Men hvis ønsker å legge ut en kontaktannonse for en affære eller uformell date, vil Victoria Milan eller C-Date være ideelle.

Dessuten er det et must å velge et nettsted som manuelt sjekker eller verifiserer profiler, og sikrer personvernet til dataene dine for en trygg dating opplevelse.

2. Registrering

Når du har funnet ett eller flere nettsteder du vil prøve ut, er det på tide å registrere deg. De fleste nettsteder krever fullt navn eller brukernavn, e-postadresse, kjønn, kjønnet på partner du søker, og av og til lokasjonen din.

3. Opprette din kontaktannonse

Du kan fylle ut profilen din mer detaljert under registreringsprosessen eller ta deg tid til å fylle den ut eller oppdatere den senere. Vanligvis innebærer en kontaktannonse på en datingside: å skrive et kort avsnitt om deg selv, velge alternativer fra et spørreskjema som beskriver ditt utseende, livsstil, interesser, verdier og typen partner og forhold du leter etter. Noen datingsider tilbyr alternativet for å svare på spørsmål for å vise frem din personlighet.

4. Last opp et profilbilde

Det er bevist av et profilbilde vil øke antallet personer som ser på profilen din og tar kontakt. Dermed vil bruk av et nylig og flatterende bilde av deg selv definitivt få din personlige annonse til å skille seg ut, og hjelpe profilen din til å bli oppfattet som autentisk og ikke falsk.

Tips til å opprette en kontaktannonse

 • Vær ærlig i informasjonen du deler på kontoen din

Som klisjeen sier; ærlighet varer lengst. Å være ærlig betyr at du må avsløre informasjon om din personlighet, preferanser, og hva du leter etter som er nøyaktig og ikke har til hensikt å villede andre brukere.

Å være ærlig betyr heller ikke at du må avsløre all identifiserende informasjon som fullt navn og adresse. Det er best å holde denne informasjonen privat, da det kan være personer som kan bruke denne informasjonen mot deg.

 • Bruk av avanserte søkefiltre

Den viktigste fordelen med kontaktannonser på nettet kontra tradisjonelle kontaktannonser er at du ikke trenger å vente på at andre skal kontakte deg. Likevel kan du aktivt søke etter og finne kompatible partnere ved å bruke nettstedets avanserte søkefiltre eller andre unike funksjoner.

Disse søkefiltrene lar deg begrense alternativene dine basert på faktorer som: ytre egenskaper, utdanning, inntekt, drikkevaner, kristendate og mange flere.

Så det er ingen grunn til å vente til du blir kontaktet som med tradisjonelle kontaktannonser, du kan ta initiativ og sende meldinger til brukere som oppfyller dine kriterier.

 • Bli Premium-medlem

Registrering er som oftest gratis på online datingsider. For å bruke nettstedets spesialfunksjoner som å sende og motta meldinger og se medlemmers bilder, kreves et premium-medlemskap. Når du har utforsket datingsider og funnet en som passer for deg, kan du bli premium-medlem i én måned, eller mer hvis du foretrekker det, for å få mest mulig ut av tjenestene datingsiden tilbyr.

Dessuten tilbyr vanligvis ikke datingtjenester som er gratis samme nivå av sikkerhet og personvern som premium-nettsteder tilbyr. Å få et premium-medlemskap vil tilby deg tjenester som: automatisk screening av falske profiler, medlemsverifisering, dataene dine blir overført i kryptert form og ikke tilgjengelige for tredjeparter.

 • Ta den tiden du trenger

Nettdating har gjort det enklere og raskere å få tilgang til hundrevis av partnerforslag innen minutter etter registrering. Den første spenningen og oppmerksomheten kan være overveldende, men husk at du ikke trenger å skynde deg å finne en potensiell match. Det er mer realistisk å forvente at det vil ta tid og dømmekraft å finne menn eller kvinner du vil bli oppriktig tiltrukket av.

Fordeler med Kontaktannonser på Nettet

Å søke etter romanse via kontaktannonser i aviser kan være utfordrende og tidkrevende. Heldigvis har datingsider utviklet nettbaserte kontaktannonser og gradvis fjernet fordommene og stigmaet ved partnersøk på nett. Her er noen fordeler ved å bruke kontaktannonser på nettet for å finne en partner.

Kvinde bruger Telefon
 • Det er enkelt, raskt og effektivt

Din kontaktannonse på nett kan legges ut på en datingside så snart du registrerer deg. Det er mye raskere å bli kontaktet av personer som er interessert i din nettannonse enn i avisutgaven. Samtidig kan du ta initiativ og kontakte brukere du er interessert i, og dermed gjøre dette til en mer interaktiv og morsom opplevelse.

Du kan også søke og bla gjennom andre medlemmers profiler basert på spesifikke kriterier som er viktige for deg. Med tradisjonelle kontaktannonser var det ikke mulig å utføre søk, basert på eksterne egenskaper, lignende interesser, plassering etc. Derfor kan du bedre påvirke partnersøket/-forslagene gjennom kontaktannonser på nettet.

 • Større brukerbase

Datingsider på nett kan ha tusenvis kontaktannonser om gangen sammenlignet med ukeaviser eller magasiner. Dermed kan du dra nytte av den store medlemsbasen av datingtjenester med kontaktannonser for å øke sjansene dine for å finne passende samlivspartnere.

 • Lettere å identifisere kompatibilitet

Det som også er bra med kontaktannonser sammenlignet med andre datingmetoder, er at du kan få et førsteinntrykk før du har snakket med personen. Dette skyldes det faktum at kontaktannonser på nett er langt mer detaljerte enn tradisjonelle kontaktannonser, og gir deg muligheten til å laste opp et profilbilde også. Det er derfor lettere å identifisere kompatible og attraktive single.

 • Personvern

Brukerbasen til nettdatingsider er ikke tilgjengelig for allmennheten slik som personlige annonser på aviser som er tilgjengelige for hele landet. På online datingportaler er du trygg på at de registrerte brukerne deler de samme målene og intensjonene som deg.

Matchmaking sider eller kontaktannonser?

Noen av de tradisjonelle metodene som ble brukt av single for å finne sin ideelle partner, påvirket i stor grad metodene utviklet av online datingsider for å koble sammen og matche brukerne deres.

 • Siden 1690-tallet pleide single å plassere kontaktannonser i aviser og magasiner for å finne vennskap og kjærlighet. I dag har kontaktannonsesider modernisert denne prosessen, og har blitt portaler der brukere legger ut kontaktannonser på nettet i form av en profil- som er mer detaljert og interaktiv.
   
 • På samme måte, siden 1600-tallet, ble personlig matchmakingbyråer brukt til å matche single. I dag brukes denne metoden av matchmaking-datingsider som matcher singler basert på resultatene av svarene deres på vitenskapelige personlighetstester. Dette har vist seg å øke sjansene for å møte en mer kompatibel partner.

Hvilken type datingtjeneste skal du velge?

 • Kontaktannonser på nettet er ideelle hvis du foretrekker en rask og enkel registreringsprosess og å finne passende partnere ved å bruke detaljerte søkefiltre. Det er et stort utvalg av kontaktannonsesider, så enten du leter etter kjærlighet eller til og med en sexdate, finnes det en kontaktannonseside for deg.
   
 • Hvis du spesifikt leter etter din ideelle partner som deler de samme målene og verdiene som deg, kan matchmaking sider som EliteSingles og be2 være et bedre alternativ. Matching-algoritmer som de bruker er svarene fra personlighetstesten din for å matche deg med kompatible single mer effektivt. Dette kan spare tid fra å måtte utforske alle partnerforslag som presenteres for deg når du bruker søkefiltrene på kontaktannonser.
  Registreringsprosessen på matchmaking-sider kan imidlertid ta opptil 30 minutter, ettersom det er obligatorisk å fullføre personlighetstesten, svare på et spørreskjema, og fylle ut profilen din for å registrere deg.

Samlet sett, kontaktannonsesider er den enkle og ukompliserte varianten av nettdating som passer for alle, mens matchmaking-sider er ideelle for singler som er opptatt av å finne en livspartner.

Slik holder du deg trygg på Kontaktannonsesider

Før vi dykker inn i sikkerhetstipsene for dating på nett, må vi innrømme at det fortsatt er noen mennesker som vil dra nytte av deg hvis de får sjansen. Så akkurat som å møte folk personlig, må du også være forsiktig når du er på sider som tilbyr kontaktannonser. Den gode nyheten er at det er enkelt å beskytte deg mot farer på nettet så lenge du er på vakt og ser etter nettsvindlere. Så her er noen uskrevne regler du må leve etter:

1. Se opp for varselsignalene

Utilfreds Mand

Uavhengig av hvor lenge dere har snakket på nettet, vil det hjelpe om du ser etter faresignaler. Ikke ignorer dem; de røde flaggene er der for deg for å holde deg trygg. Noen av signalene å se opp for er, spesielt hvis de sier disse tingene, men de ikke er villige til å møtes personlig:

 • Be om penger for donasjoner eller oppfordringer
 • Be om din personlige adresse for å sende deg gaver eller blomster
 • Ber om din identifiserende informasjon
 • Kjærlighetserklæringer

2. Ikke del dine personlige opplysninger

Råd, del aldri identifiserende informasjon din på din personlige konto eller i din private chat. Noen mennesker kan på se dette som en mulighet til å bruke dine relevante personopplysninger til ulovlige og kriminelle aktiviteter på nettet. Dessuten kan svindlere bruke dine personlige opplysninger til å stjele identiteten din og få tilgang til dine økonomiske kontoer for egen personlig vinning.

3. Snakk i telefonen eller videochat først før din første date

Bli mer kjent med matchen din ved å snakke med dem på telefon, eller enda bedre, på videochat. Dette er for å sikre at personen i den andre enden av samtalen din er ekte og ikke en svindler som prøver å utnytte deg. Se hverandre først, selv om de fortsatt er online. Det forsikrer deg om at du snakker med noen ekte og ikke en oppdiktet person.

De fleste nettsteder som Match.com tilbyr denne funksjonen i meldingsdelen, som du kan bruke uten å måtte oppgi telefonnummeret ditt.

4. Sjekk deres online profiler

Par at en Fest

Hvis du vil gå på en date med dem, sørg for at du har gjort litt research først. Bekreft om personen du møtte på nettet er ekte eller ikke. Deretter sjekker du deres online tilstedeværelse, og du kan begynne på deres sosiale mediekontoer og deres aktiviteter. Du vil ikke se at din potensielle match har flere sosiale mediekontoer.

5. Fortell familie og venner at du prøver nettdating

Å fortelle familie og venner om din nettdating kan føles for personlig, men hvis det holder deg trygg, kan det være verdt å vurdere dette. Gi dem beskjed om detaljene rundt personen du skal møte – hvem, hva, når, hvor. Dette gir deg en trygghet om at noen kjenner til aktivitetene dine.

Oppsummering

Før i tiden kunne du legge ut eller lese kontaktannonser i en avis – nå kan du gjøre dette på nettet! I dag velger norske menn og kvinner den moderne utgaven av kontaktannonser for å finne ekte kjærlighet, eller til og med en sexdate. Registrer deg i dag på disse populære kontaktannonsesidene for å opprette din egen kontaktannonse, og dette kan være starten på et spennende online datingeventyr.

DatingScout.se Autor Chris Pleines
Chris Pleines
Grunnlegger av Datingscout og forfatter av Online Dating for Dummies
Chris grunnla Datingscout for 15 år siden, og i dag er han en av de ledende Online Datingekspertene. Han er medforfatter av Online Dating for Dummies og forfatteren av Internetts største nettdating-studie som analyserer 20 millioner profilbilder med kunstig intelligens. Han dukket også opp i en rekke TV-intervjuer og publikasjoner for å gi ekspertråd samt tips om nettdating.